piv logo


Adresas: Mokyklos g. 3,
Alytaus r., Pivašiūnų k.,
Pivašiūnų sen.
LT-64482 LIETUVA

Įstaigos kodas: 190245865
Tel.: (8 315) 29 331, (8 315) 29 332
Fax,: (8 315) 29 303
El. paštas: pivasiunugimnazija@gmail.com
Patyčių dėžutė

patyciu dezute logo

Pamokų laikas
1. 8.30 9.15
2. 9.25 10.10
3. 10.20 11.05
4. 11.25 12.10
5. 12.25 13.10
6. 13.20 14.05
7. 14.15 15.00
8. 15.10 15.55
Sveikatiada

Sveikatiada logo PNG

face

zzz

25sveika mokykla logo 

AM logo geltonas

kk

Mokyklos istorija


Dvidešimt penkių kilometrų atstumu nuo Alytaus, ant vienos iš kalvų, atokiau nuo gatvės šurmulio, apsupta raminančios ir įkvepiančios žalumos, įsikūrusi Pivašiūnų gimnazija. Saugi, moderni, jauki, kūrybiškumu trykštanti mūsų ugdymo įstaiga turi turtingą, praėjusio amžiaus pradžią menančią istoriją.
Pivašiūnuose mokyklėlė  įsikūrė 1905 metais, netrukus po lietuviškos spaudos atgavimo. Taigi, galima sakyti, kad mokyklos įkūrimas tarsi simbolizuoja lietuviško žodžio, rašmens atgimimą. Tuomet mokykloje dirbo vos vienas mokytojas – Jurgis Vasiliauskas, o mokyklos vedėja žinoma Konstancijos Gurevičiūtės pavarde. Paradoksalu, tačiau šioje mokykloje net ir panaikinus spaudos draudimą, lietuvių kalbos nenorėta įsileisti iki pat I Pasaulinio karo.Tik atvykus kunigui Alfonsui Petruliui, apie 1911 m. vaikus po pamokų imta mokyti lietuviškai skaityti ir dainuoti. Pirmųjų mokykloje dirbusių pedagogų dėka mokiniai įgijo išsilavinimą ir galimybę tęsti mokslus toliau. Pivašiūnų mokyklai svarbūs ir 1923 metai, kai liepos 14 d. miestelyje nutarta steigti dvikomplektę mokyklą. Šiuo laikotarpiu mokykloje dirbo mokytojai: O.Saldukaitė ir M.Tunylaitė. I.Vasikauskaitė, K.Lelka ir J.Vasiliauskas, B.Aliulis, K.Šimas, A.Kupinaitė, A.Pilvelis. Kitas mokyklos raidos etapas – tai pokario laikotarpis. 1946-1947 m. Pivašiūnuose buvo atidaryta pirmoji progimnazijos klasė, o 1947-1948 m. mokykla progimnazija vadinama jau ir oficialiai, nors pradinėse, pirmosiose ir antrosiose, klasėse tebūta vos 13 mokinių. Juos mokė darbštūs pedagogai: J.Kupinas, Berulytė, O.Griškevičiūtė, vadovavo direktorė A.Kupinaitė- Zarauskienė. Dar po metų mokykla išaugo į septynmetę, joje mokėsi jau 172 mokiniai. Šie metai ypatingi ir tuo, kad buvo išleista ir pirmoji, baigusių septintąją klasę, mokinių laida, kurių buvo dešimt. Nuo 1955 m. – mokykla tapo priaugančia vidurine. 1959 m. Pivašiūnų mokyklą baigė pirmoji abiturientų laida (13 mokinių). 2014 m. Pivašiūnų vidurinė mokykla tapo gimnazija.
    Dabartinis Pivašiūnų gimnazijos pastatas pastatytas 1964 m. Šiomis dienomis gimnaziją regime visiškai kitokią: joje yra 19 dalykinių kabinetų, sporto ir aktų salės, mokomosios dirbtuvės, treniruoklių salė. Štai 2009 metais apšiltintas gimnazijos stogas, atnaujinti stadiono bėgimo takai. Gimnazijoje veikia kaimo biblioteka su nuolatiniu internetiniu ryšiu bei skaitykla. Pastato būklė gera, palaipsniui atnaujinami gimnazijos baldai ir įranga. Į gimnaziją mokiniai pavežami mokykliniais autobusais. Dabar čia dirba jau ne vienas, o 31 pedagogas. Mokosi ne trylika, o beveik du šimtai mokinių.
Pivašiūnų gimnazijos mokytojai nuolat siekė dalyvauti visuomeniniame tautos ir valstybės gyvenime. Prasidėjus Atgimimui keletas šios gimnazijos pedagogų, vadovaujami tuometinio šios dar vidurinės mokyklos mokytojo Arūno Dudavičiaus, pirmieji rajone susibūrė į Sąjūdžio palaikymo grupę, organizavo tautinius renginius bendruomenei, inicijavo susitikimą su parapijos klebonu Jonu Sudavičium ir pateikė pageidavimą mokykloje dėstyti tikybą.
Šiuo metu gimnazijoje mokiniams teikiamos profesinės karjeros planavimo ir kitos konsultacijos. Yra sudaryta Vaiko gerovės komisija. Vykdoma alkoholio, korupcijos, tabako ir kitų psichiką veikiančių medžiagų vartojimo prevencijos, rengimo šeimai ir lytiškumo ugdymo programos. Gimnazijoje veikiančios savivaldos institucijos: gimnazijos taryba, mokytojų taryba, mokinių taryba, metodinė taryba, visos jos dalyvauja sprendžiant ir tobulinant ugdymo proceso, socialinius ir kitus gimnazijos bendruomenės veiklos klausimus.
Pivašiūnų gimnazija turi senas meninio, sportinio lavinimo tradicijas: veikia 17 neformalaus ugdymo būrelių: vaikų kapela „Griežliukė“, mokytojų vyrų kapela „Pivašiūnai“, teatro studija „Vizija“, Jaunųjų šaulių, krepšinio, medžio drožybos, dailės, maironiečių, jaunųjų maltiečių, etnokultūros. Mokiniai noriai lanko Alytaus rajono Daugų meno ir sporto mokyklos skyrių mūsų gimnazijoje. Organizuojami tradiciniai ir netradiciniai renginiai, vedamos įdomios integruotos pamokos. Rūpestingai ugdomas kūrybiškumas prasiveržia šalies ir rajono konkursuose.
Vykdome gimnazijos steigėjo numatytus ir švietimui keliamus uždavinius. Bendradarbiaujame  Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuru, Vaiko teisių apsaugos tarnyba, Alytaus miesto ir rajono PK nepilnamečių reikalų tarnyba. Pivašiūnų seniūnija, Pivašiūnų kaimo biblioteka, Daugų kultūros centro Pivašiūnų filialu, Pivašiūnų Šv. Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčia, lankomės Pivašiūnų senelių globos namuose, Alytaus r. savivaldybės globos namuose. Gimnazija pasirašiusi bendradarbiavimo sutartį su Jiezno gimnazija, Baltarusijos Grodno vidurine mokykla Nr. 28.

JIE  MOKĖSI  MŪSŲ  MOKYKLOJE:

Algirdas Vrubliauskas – buvęs seimo narys, Alytaus rajono meras
Juozas Listavičius – ekonomikos daktaras, 1992-2000 LR seimo narys
Veronika Jovaišytė-Stadulienė – LDK Gedimino IV laipsnio ordino kavalierė, Lietuvos nusipelnusi ekonomistė, buvusi AB „Dainava” prezidentė
Vida Vrubliauskienė – Alytaus rajono vietos veiklos pirmininkė
Sigitas Jakubauskas – Šiaulių dramos teatro aktorius, Lietuvos nusipelnęs artistas
Jonas Dalinevičius – Birštono parapijos klebonas, Stakliškių dekanato dekanas
Juozas Bakšys – Butrimonių parapijos klebonas
Giedrius Leškevičius – žurnalistas, TV laidų vedėjas
Izabelė Bakšytė-Šereikienė – pedagoginio universiteto docentė
Romas Černius – Alytaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektorius
Ričardas Zajankauskas – verslininkas
Marytė Marčiulaitienė – Alytaus r. savivaldybės kontrolieriaus pavaduotoja

 rodyklė

 
Sukurta naudojant Rush Tide.